Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 08. 2013. 23:07   >>  23:07

OŠTEĆEN NAFTOVOD

U napadima širom Iraka sedam mrtvih

U napadima širom Iraka u srijedu ubijeno je sedam ljudi, oštećen je naftovod i napadnuto je šiitsko svetilište, dok se zemlja bori s talasom višemjesečnog nasilja.

 

 

Premijer Nuri al-Maliki najavio je da će nastaviti s operacijama na zaustavljanju krvoprolića, koje je već odnijelo 3.500 života u ovoj godini.

U najtežem današnjem napadu, naoružani ljudi upali su u kuću šefa lokalne milicije koja se bori protiv Al-Kaide, zapadno od Bagdada, ubivši njegovog sina i rođaka.

Sunitski militanti smatraju Sahvu, grupu sunitskih plemenskih milicija koje su udružile snage sa Sjedinjenim Državama i okrenule se protiv Al-Kaide krajem 2006. godine, izdajnicima i često ih napadaju.

U devet napada u pet raznih iračkih gradova,  u Bagdadu i sjeverno od prijestonice ubijeno je danas pet ljudi, među kojima vojni kapetan i dvojica kurdskih boraca, i oštećeno je lokalno šiitsko svetilište, saopštili su zvaničnici.

U međuvremenu je izvoz iračke sirove nafte preko Turske prekinut s tri očigledno koordinirana napada na naftovod u sjevernim pokrajinama Nineveh i Kirkuk.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније