Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 08. 2013. 09:11 >> 09:14

OSUĐUJU TERORIZAM

EU: Stop prodaji oružja za Egipat

Evropska unija (EU) je donijela odluku o obustavljanju prodaje oružja i vojne opreme Egiptu, ali će nastaviti da šalje humanitarnu pomoć.

 

Ministri vanjskih poslova zemalja članica Evropske unije okupili su se u Briselu kako bi razgovarali o uvođenju sankcija Egiptu te su se, osuđujući napade i sukobe u ovoj zemlji, složile da su posljednje operacije egipatskih sigurnosnih snaga nesrazmjerne, kao i da su otvorile put velikom broju mrtvih i povrijeđenih što je neprihvatljivo.

Zemlje članice EU dogovorile su obustavu pomoći kada su u pitanju oružane snage Egipta, kao i vojnu obuku te dogovorili su da će nastaviti finansijski pomagati civilnom društvu i siromašnima u ovoj zemlji.

Članice EU tražile su nezavisnu istragu u vezi sa pokoljem u Egiptu i da privremena vlada stane u zaštitu naroda.

Ministri vanjskih poslova oštro su osudili napade na sigurnosne snage na Sinajskom poluotoku, kao i druge terorističke napade, ali i uništavanje sakralnih objekata i zgrada vladinih institucija.

(AA)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније