Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

02. 02. 2019. 11:23 >> 10:54

FRANCUSKA

Žuti prsluci ponovo na ulicama

Demonstranti iz pokreta "žutih prsluka" danas ponovo izlaze na ulice francuskih gradova, 12. vikend zaredom, da bi održali pritisak na Vladu predsjednika Emanuela Makrona.

 

U Parizu i drugim gradovima za danas su planirani protesti protiv Makronove ekonomske politike, naklonjene bogatima.
Pripadnici pokreta danas planiraju da odaju počast "žutim prslucima" povrijeđenim u sukobima s policijom.

Vlada je saopštila da je od početka protesta 17. novembra povrijeđeno oko 2.000 ljudi, od čega najmanje četvoro teško. U saobraćajnim nesrećama povezanim s djelovanjem "žutih prsluka" poginulo je 10 ljudi.

Francuski Državni savjet juče donio odluku da policija ima pravo da, kako je saopšteno, za kontrolu mase koristi gumene metke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније