Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

03. 02. 2019. 22:23   >>  21:55 1

MEKDONALD PORUČUJE

Vrijeme je za jedinstvo Irske

Lider irske partije Šin Fen Mej Lu Mekdonald zatražila je danas od Iraca da podrže njenu kampanju za glasanje o jedinstvu Irske po izlasku Velike Britanije iz EU.

 

"Sve je jači zahtjev društva za glasanje o jedinstvu Irske. Irci nijesu saglasni sa Bregzitom i uvođenjem jače granice na našoj zemlji", rekla je Mekdonaldova na mitingu u Dablinu, ističući da je "sada vrijeme".

Većina glasača u Sjevernoj Irskoj izjasnila se za ostanak u EU na referendumu o Bregzitu 2016. godine, ali Velika Britanija kao cjelina je izabrala izlazak iz članstva bloka.

"Britanska Vlada je ignorisala rezultate glasanja u Sjevernoj Irskoj i ne brinu o uticaju Bregzita na ovdašnji narod", dodala je Mekdonaldova.

Bregzit koji treba da se desi 29. marta uticaće na Irsku kao i na cijelu Britaniju.

Sve je prisutnija zabrinutost da će Britanija iz EU izaći bez dogovora sa blokom što će imati veoma težak uticaj na Irsku.

Britanski premijer Tereza Mej ima podršku deset poslanika iz sjevernoirske Demokratske unionističke partije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније