Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

04. 02. 2019. 16:39   >>  16:07 4

ISTORIJSKA POSJETA

Raskošan doček za papu Franja u UAE

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo danas je zvanično počeo istorijsku posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, uz grandiozan doček - topovske plotune i prelet vojnih aviona koji su na nebu ostavljali bijeli i žuti trag, u bojama zastave Vatikana.

Papa, koji je sinoć doputovao u Abu Dabi, danas je svečano dočekan ispred predsjedničke palate, uz marširajući orkestar i gajdaše.

Moćni princ Abu Dabija šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan dočekao je Franja, prvog papu koji je posjetio Arapsko poluostrvo.

Papa će se danas poslije podne sastati s grupom muslimanskih zvaničnika, a potom će se obratiti vjerskim liderima na skupu koji treba da pokaže vjersku toleranciju u islamskom regionu poznatom po ograničenjima religijskih sloboda.

Centralna tačka papine posjete Abu Dabiju biće sjutrašnja misa, na kojoj se očekuje prisustvo oko 135.000 ljudi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније