Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 08. 2013. 16:49 >> 16:56

KAIRO

Mubarak napustio zatvor

Hosni Mubarak napustio je zatvor Tora u Kairu u specijalnom medicinskom helikopteru i prebačen je u vojnu bolnicu, javlja BBC.

Egipatsko tužilaštvo je danas i zvanično naložilo puštanje na privremenu slobodu bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, javljaju mediji. Taj nalog je stigao u zatvor u Tori, na jugu Kaira, ali će Mubarak nakon oslobađanja biti u kućnom pritvoru.

Premijer Egipta Hazem el-Beblavi saopštio je da je naredio da bivši predsjednik, po izlasku iz zatvora, u kojem je proveo više od dvije godine, bude stavljen u kućni pritvor. 

Međutim, visoki egipatski bezbjednosni zvaničnici naveli su da će Mubarak vjerovatno biti najprije prebačen u vojnu bolnicu, preneo je AFP. 

Egipatske vlasti strahuju da bi njegovo oslobađanje moglo da poveća napetosti u zemlji koja je već u krizi poslije vojnog udara u kojem je srušen islamistički predsjednik Muhamed Mursi 3. jula. i gdje je uvedeno vanredno stanje poslije krvavih sukoba snaga bezbjednosti sa Mursijevim pristalicama. 

Mubarak je u ponedeljak oslobođen optužbi za korupciju ali ga čeka ponovljeno suđenje za saučesništvo u ubistvu demonstranata tokom pobune u Egiptu 2011. godine u kojoj je svrgnut s vlasti. Ponovljeno suđenje biće nastavljeno u nedjelju, 25. avgusta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније