Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

05. 02. 2019. 09:41 >> 09:10
1

U NJEMAČKOJ

Aviokompanija Germanija otišla u stečaj

Njemačka niskobudžetna aviokompanija "Germanija" (Germania) podnijela je danas zahtjev za stečaj pošto nije uspjela da obezbijedi kratkoročno finansiranje da održi kompaniju, i objavila da otkazuje sve planirane letove.

Odluka kompanije sa sjedištem u Berlinu, koja je imala 37 aviona i prevozila više od četiri miliona putnika godišnje, stupila je na snagu odmah.

"Germanija" je letjela, uglavnom iz Njemačke i Švajcarske ka turističkim destinacijama u Sredozemlju i na Bliskom Istoku.

Aviokompanija je početkom januara potvrdila da je u finansijskim teškoćama i prošlog mjeseca nije mogla da podijeli plate svojim zaposlenima.

U današnjem saopštenju firma je ukazala da su težak teret predstavljala ogromna povećanja troškova goriva prošlog ljeta i istovremeno slabljenje vrijednosti eura prema dolaru, kao i znatna odlaganja u nabavci letjelica i prevelik broj operacija održavanja.

Direktor firme Karsten Balke rekao je da je jedina preostala mogućnost bila da se proglasi stečaj i izrazio žaljenje zbog posljedica te odluke na zaposlene. On se takođe izvinio putnicima koji su kupili karte za neki let.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније