Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

06. 02. 2019. 08:11 >> 07:45

ANĐELINA DŽOLI POZIVA

Mjanmar da prekine nasilje nad Rohindžama

Američka glumica Anđelina Džoli pozvala danas je Mjanmar da pokaže istinsku posvećenost okončanju nasilja i raseljavanju u saveznoj državi Rahin, odakle su stotine hiljada pripadnika muslimanske manjine Rohindža pobjegle u susjedni Bangladeš.

Džoli, koja je i specijalna izaslanica Agencije UN za ljudska prava, posjetila je izbjegličke logore u Bangladešu u kojima boravi i do milion Rohindža.

Od avgusta 2017, kada je mjanmarska vojska počela nasilnu operaciju, iz Mjanmara je izbjeglo više od 700.000 Rohindža.

Povod za vojnu operaciju su bili napadi pobunjeničkih grupa Rohindža na vojne punktove.

Džoli se nalazi u trodnevnoj posjeti Bangladešu prije nego što će zatražiti skupljanje 920 miliona dolara za podršku izbjeglicama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније