Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 02. 2019. 10:25 >> 09:57

AMBASADA SAOPŠTILA

"SAD nemaju favorita na izraelskim izborima"

Ambasada SAD u Izraelu saopštila je da administracija američkog predsjednika Donalda Trampa ne favorizuje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u predstojećim opštim izborima, uprkos tome što je Tramp na Instagramu postavio fotografiju sa bilborda u Izraelu na kojoj se rukuje s Netanjahuom.

Ogromni bilbordi postavljeni su kraj puteva u Tel Avivu i Jerusalimu početkom ove sedmice, što je podstaklo tvrdnje da se SAD možda miješaju u izraelske izbore.

Bojazan je još više pojačana kada je Tramp juče postavio tu fotografiju na Instagramu. Međutim, Ambasada SAD u Izraelu je rekla da je taj potez odraz "jakih odnosa" između lidera, a ne miješanje u prijevremene izbore zakazane za 9. april.

Tramp je u maju prošle godine ispunio obećanje iz svoje izborne kampanje da će premjestiti ambasadu SAD iz Tel Aviva u Jerusalim.

"Nije tajna da POTUS (Tramp) i premijer Netanjahu imaju jake odnose zasnovane na zajedničkom poštovanju i da oni održavaju međusobno divljenje i naklonost američkog i izraelskog naroda. Administracija ne favorizuje ni jednog kandidata", rekao je sinoć portparol Ambasade SAD u Jerusalimu za izraelske medije.

Tramp nije postavio nikakav komentar uz fotografiju na Instagramu koja je za pet sati lajkovana 97.000 puta.

Izbori u Izraelu se smatraju referendumom o Netanjahuu koji je na vlasti skoro jednu deceniju. Fotografija, izmijenjena tako da izgleda da su lideri iste visine, snimljena je kada su se Netanjahu i Tramp sreli u Kuli Tramp prije nego što je Tramp izabran za predsjednika 2016.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније