Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

07. 02. 2019. 22:57 >> 22:25

OKO 10.000 MLADIH

Belgijski đaci ponovo pobjegli iz škole na porotest

Više od 10.000 srednjoškolskih đaka u Belgiji danas je opet, peti četvrtak zaredom, propustilo nastavu zbog učešća na protestu zbog klimatskih promjena.

 

Protesti su održani u nekoliko gradova kako bi vlasti primorale da rade više na zaštiti svjetske klime, prenio je Asošiejted pres.

Policija je u gradu Levenu navela da se okupilo više od 10.000 djaka. Vlasti su morale da promijene rutu protestne šetnje zbog velikog broja učesnika.

Više hiljada đaka je protestovalo i u Briselu, kao i drugim manjim gradovima kako se Belgijom širi pokret mladih u borbi protiv klimatskih promjena.

Protesti đaka zbog klimatskih promjena održavaju politički pritisak uoči nacionalnih i evropskih izbora. Prošlog mjeseca je 70.000 demonstranata učestvovalao na klimatskom maršu u Briselu.

Danas su i hiljade holandskih učenika umjesto na časove otišle u protestnu šetnju u Hag, tražeći ambiciozniju politiku u borbi protiv klimatskih promjena u Holandiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније