Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Beta ]

07. 02. 2019. 20:20   >>  19:56

IZVJESTILAC UN-A

Rijad podrivao istragu o ubistvu Kašogija

Specijalna izvjestiteljka UN-a za vansudska, masovna i arbitrarna pogubljenja Agnes Kalamard zaključila je da je Saudijska Arabija podrivala napore Turske da istraži ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Kalamard je Kašogijevu smrt opisala kao "brutalno ubistvo s predumišljajem" koje su isplanirali i izveli saudijski zvaničnici.

Ona je tu ocijenu iznijela poslije posjete Turskoj, a u junu bi trebalo da predstavi konačni izvještaj pred Savjetom UN za ljudska prava.

Kašogi, kolumnista Vašington posta, koji je kritički pisao o saudijskom princu Mohamedu bin Salmanu, ubijen je 2. oktobra u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније