Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

08. 02. 2019. 15:28 >> 14:56

INDONEZIJA

Eruptirao vulkan Merapi

Vulkan Merapi u Indoneziji, jedan od najaktivnijih u svijetu, počeo je da eruptira, izbacujući stubove pepela i potoke lave.

Vlasti su naredile lokalnom stanovništvu da napusti područje od pet kilometara oko vulkana koji se nalazi u blizini univerzitetskog grada Jogjakarte, na ostrvu Java, gdje se erupcije uvijek prate sa zabrinutošću.

Ipak, nivo uzbune nije podignut posle sinoćne erupcije.

Prilikom prethodne erupcije Merapija 2010. bilo je više od 300 žrtava, a evakuisano je oko 280.000 ljudi. U najjačoj zabilježenoj erupciji, Merapi je 1930. ubio 1.300 osoba.

Drugi indonežanski vulkan, Karangetang na ostrvu Sulavesi, eruptirao je ranije ove nedjelje i izazvao evakuaciju stotinak ljudi.

Indonezija, arhipelag od 17.000 većih ili manjih ostrva, nalazi se na takozvanom "vatrenom pojasu Pacifika" području snažnih seizmičkih aktivnosti i vulkanskih erupcija. Na teritoriji Indonezije se nalazi skoro 130 aktivnih vulkana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније