Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 02. 2019. 23:37   >>  23:05 1

DRUGI OVE GODINE

Novinar ubijen u Meksiku

Meksički radio novinar Hezus Ramos Rodriges ubijen je danas pucnjima iz vatrenog oružja u restoranu u državi Tabasko, istočno od glavnog grada Meksika, izjavio je za Frans pres predstavnik lokalnog tužilaštva.

On je drugi novinar ubijen u Meksiku ove godine, a kako je rekao portparol tužilaštva ubistvo se dogodilo jutros u restoranu u gradu.

U njega je ispaljeno više od osam metaka, a prema svjedocima, napadač je izašao iz vozila uputio se direktno na mjesto gdje se nalazio novinar i počeo da puca, prenosi dnevnik El Universal.

Ramos Rodrigez bio je voditelj vijesti na stanici 99.9 FM više od 20 godina, prenose lokalni mediji.

U januaru je direktor jedne radio stanice ubijen u meksičkoj državi Južna Donja Kalifornijana na sjeverozapadu zemlje. 34-godišnji Rafael Murua prijavio je prijetnje i uznemiravanja i bio je uključen u vladin program zaštite novinara i aktivista za ljudska prava.

Meksiko je druga najopsanija zemlja na svijetu za novinare, poslije Sirije sa više od 100 ubijenih novinara od 2000. godine, prema Reporterima bez granica. U 2018. godini 10 novinara je ubijeno u raznim krajevima zemlje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније