Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

11. 02. 2019. 22:42   >>  22:16

INDONEZIJA

Osumnjičenog ispitivali koristeći zmiju

Policija Indonezije priznala je da su njeni pripadnici terorisali Papuanca živom zmijom pošto se internetom proširio video snimak na kojem se vidi kako muškarac vrišti u strahu dok se njegov isljednik smije.

Iako se policija najistočnijeg dijela Indonezije, izvinila, ona je pokušala da opravda ponašanje svojih pripadnika, navodeći da zmija nije bila otrovnica i da se isljednici nijesu opredijelili za prebijanje muškarca osumnjičenog za krađu.

Na snimku koji traje minut i 20 sekundi vidi se tamno braon zmija, dugačka najmanje dva metra, obmotana oko vrata i struka osumnjičenog vezanog lisicama, dok policajac gura njenu glavu u lice muškarca koji postaje histeričan.

Djeluje da policajci za to vrijeme pitaju osumnjičenog koliko je puta ukrao mobilni telefon.

Policija je saopštila da su njeni pripadnici koji su učestvovali u incidentu poslati na etičku obuku i prebačeni na druge lokacije.

Zastupnica ljudskih prava Veronika Koman rekla je danas da metodi ispitivanja Papuanca predstavljaju mučenje i kršenje nekoliko zakona.

Koman je kazala da je to samo najnoviji od nekoliko izvještaja da policija i vojska koriste zmije za terorisanje papuanskih pritvorenika.

Ona je navela da je član Nacionalnog komiteta Zapadne Papue koja zagovara nezavisnost od Indonezije, Sem Lokon stavljen u ćeliju sa zmijom, a i pretučen poslije hapšenja u januaru.

Moguće je da će ti događaji dodatno rasplamsati tenzije u regionu gdje sklonost ka pobuni postepeno jača od početka '60-ih godina, kada je Indonezija preuzela kontrolu nad zapadnom polovinom ostrva Nova Gvineja, bivšom holandskom kolonijom.

Snimak je uznemirujući.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније