Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

11. 02. 2019. 22:36   >>  22:06

MMF

Lagard upozorila na moguću ekonomsku oluju

Međunarodni monetarni fond (MMF) upozorio je na moguću ekonomsku oluju, s obzirom da razvoj globalne ekonomije ne ispunjava očekivanja.

"Problem je u tome što vidimo da se ekonomija razvija mnogo sporije nego što smo očekivali", rekla je direktorica MMF-a, Kristin Lagard.

MMF je prošlog mjeseca smanjio predviđanje razvoja globalne ekonomije za ovu godinu sa 3,7 odsto na 3,5 odsto, prenosi Capital.ba.

Prema riječima Lagard, "četiri oblaka" su glavni faktori koji narušavaju globalnu ekonomiju i mogu donijeti oluju.

"Među tim rizicima su trgovinske tenzije i uvođenje sankcija, finansijski problemi, nesigurnost oko ishoda Brexita i usporavanje ekonomije Kine", rekla je Lagard.

Ona je naglasila da trgovinske tenzije, uglavnom u obliku spora oko carina između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kine, već imaju globalan uticaj.

Lagard je podsjetila na rizike od sve većih troškova pozajmljivanja koje realizuju vlade, kompanije i domaćinstva.

"Kada ima previše oblaka, potrebno je samo jedan udar munje da se pokrene oluja", dodala je Lagard.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније