Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

11. 02. 2019. 19:29   >>  19:00

STUDIJA POKAZALA

Bregzit bi najviše ugrozio Njemačku

Odlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez sporazuma mogao bi koštati Njemačku hiljade radnih mjesta. To je pokazalo istraživanje čiji su rezultati objavljeni u listu "Welt am Sonntag".

"Ni u jednoj drugoj zemlji učinak na ukupnu zaposlenost nije tako veliki kao u Njemačkoj", rekao je jedan od autora Oliver Holtemoeler.

Studija uzima u obzir samo one rizike za gubitak radnih mjesta koji su rezultat pada izvoza zbog novih carina na uvoz u Britaniju u slučaju nereguliranog Brexita, a ne uzima u obzir na primjer rizike za tržište rada zbog gubitka interesa u ulaganja.

U Njemačkoj, automobilska industrija će vjerovatno najviše biti pogođena smanjivanjem izvoza u slučaju nereguliranog Brexita, navodi Hina, prenosi Seebiz.

U smislu broja zaposlenih, najveći učinak mogao bi se osjetiti u fabrici Folsvagena u Volfsburgu i u BMW-ovoj fabrici u Bavarskoj.

Prema studiji, ugroženo je nešto manje od 800 radnika, a 612.000 ljudi širom svijeta moglo bi izgubiti posao u slučaju Brexita bez sporazuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније