Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RTS, objavila B.B. ]

11. 02. 2019. 14:35 >> 14:16
1

ZATEGNUTO IZMEĐU KINE I SAD

Dva američka ratna broda u kineskim vodama

Dva američka ratna broda prošla su blizu ostrva u Južnokineskom moru za koje Kina tvrdi da polaže pravo, zbog čega je Peking izrazio ljutnju.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je ljutnju nakon što su dva američka ratna broda prošla blizu ostrva u Južnokineskom moru na koje Kina polaže pravo.

Američki brodovi su ušli u te vode bez dozvole Kine, izjavila je portparolka Ministarstva Hua Čunjing na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Britanska agencija je prethodno, pozivajući se na izjavu neimenovanog američkog zvaničnika, prenijela da su dva američka razarača plovila na oko 12 nautičkih milja od grebena Misčif, koji je dio spornih ostrva Spretli.

Kina polaže pravo na veći dio strateškog vodenog puta Južnokineskog mora i izgradila je ostrva na grebenima, opremivši ih vojnim objektima, podsjeća britanska agencija.

Odnosi između SAD i Kine pogoršani su zbog eskalirajućeg trgovinskog spora, a naročito uoči 1. marta, kada ističe rok za postizanje trgovinskog sporazuma između dvije zemlje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније