Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

11. 02. 2019. 12:21   >>  11:50

"PRIPREMA ZA ODBRANU"

Maduro pokrenuo veliku vojnu vježbu

Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro naredio je početak vojne vježbe koju je ocijenio najvažnijom u istoriji te zemlje koja je trenutno pogođena dubokom političkom krizom.

Velika vojna vježba venecuelanskih snaga će trajati do petka.

"Moramo se pripremiti za odbranu venecuelanskog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti", kazao je Maduro u obraćanju vojnicima u bazi Gvaikaipuro u pokrajini Miranda.

Ističući da Venecuela gaji borbu za očuvanje suvereniteta već dva vijeka, Maduro je kazao da su i vojska i narod spremni stati na branik države i časti.

Maduro je i sinoć poručio američkom predsjedniku Donaldu Trampu da se ne miješa u unutrašnje poslove Venecuele.

Venecuela je pogođena protestima od 10. januara, kada je Maduro položio zakletvu za drugi mandat nakon izbora koje je opozicija bojkotovala.

Napetost se dodatno povećala kada se opozicioni lider Huan Gvaido 23. januara proglasio za vršioca dužnosti predsjednika, što su podržale Sjedinjene Američke Države i mnoge evropske i latinoameričke države.

Rusija, Turska, Kina, Iran, Bolivija i Meksiko podržavaju Madura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније