Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 08. 2013. 13:22   >>  13:22

DEFICIT BLIZU NULE

Španija izlazi iz recesije

Španska vlada je saopštila da je ta recesijom pogođena zemlja u junu ove godine zabilježila nagli rast izvoza, zahvaljujući kojem je njen trgovinski deficit gotovo sveden na nulu, javlja agencija Anadolija.

 

Trgovinski deficit Španije u junu je pao na 106,7 miliona eura, sa 2,7 milijardi eura koliko je iznosio u istom periodu prošle godine.

"Trgovinski bilans ponovno se približava ravnoteži", navelo je Ministarstvo ekonomije.

Izvoz Španije u junu je skočio na godišnjem nivou 10,5 odsto, uključujući i 15,4 odsto skok izvoza u ostale zemlje članice Evropske unije.

Istovremeno, uvoz se smanjio za 2,8 posto, pritisnut slabljenjem domaće potražnje uslijed dvogodišnje ekonomske krize.

U prvoj polovini ove godine trgovinski deficit Španije je tako potonuo čak 68,8 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje i iznosio je 5,8 milijardi eura.

Konzervativna vlada španskog premijera Mariana Rajoya računa na izvoz kao jedan od motora oporavka španske privrede.

(AA)

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније