Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

11. 02. 2019. 22:55   >>  22:25 3

POPMPEO PORUČIO

"Prisustvo Huaveja ugrožava saradnju sa SAD"

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas u Budimpešti da će SAD možda biti primorane da smanje određene operacije u Evropi i drugim mjestima ako države nastave da sarađuju s kineskom telekomunikacionom kompanijom Huavej.

Pompeo je posjetom Mađarskoj danas započeo evropsku turneju tokom koje će, kako je ranije najavio, izraziti zabrinutost SAD zbog sve većeg uticaja Kine i Rusije u Centralnoj Evropi.

Na improvizovanoj konferenciji za novinare u Ambasadi SAD u Budimpešti, Pompeo je danas kazao da je Mađarska suverena država koja samostalno donosi odluke, ali da SAD žele da podijele s vlastima u Budimpešti ono što znaju o rizicima prisustva Huaveja u njihovoj mreži.

"Imperativ je da podijelimo s njima ono što znamo o rizicima prisustva Huaveja u njihovoj mreži, o stvarnim rizicima za njihove ljude, za gubitak zaštite privatnosti za njihove ljude, o riziku da će Kina iskoristiti prisustvo na način koji nije u interesu Mađarske", rekao je Pompeo.

On je dodao da značajno prisustvo Huaveja čini težim američko prisustvo u istoj zemlji.

"Ako ta oprema (Huaveja) postoji tamo gdje mi imamo važne američke sisteme, to otežava paralelnu saradnju sa nama. Želimo da budemo sigurni da smo im predstavili mogućnosti i rizike koje nosi korišćenje te opreme. A oni (Mađarska) će onda donijeti odluke", rekao je Pompeo.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније