Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 02. 2019. 21:54 >> 21:31
4

POZVAO EVROPLJANE

Pompeo: Oduprite se kineskom i ruskom uticaju

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je na 30. godišnjicu pada komunizma pozvao zemlje u istočnoj i centralnoj Evropi da se odupru kineskom i ruskom uticaju.

Pompeo je u Bratislavi rekao da Kina i Rusija predstavljaju dvostruku prijetnju za napredovanje u demokratiji i slobodnom tržitu od pada Berlinskog zida 1989. godine.

On je rekao da su zemlje u istočnoj i centralnoj Evropi posebno osjetljive na predatorske investicije i političko miješanje.

Za borbu s tom prijetnjom SAD se obavezuju da će povećati svoje angažovanje u regionu preko sporazuma o odbrambenoj saradnji i programa razmjene, rekao je američki državni sekretar.

Slovačka je druga stanica Pompeove turneje po Evropi koja je počela u Mađarskoj. Posjetiće i Poljsku, Belgiju i Island.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније