Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 08. 2013. 14:55 >> 14:55

RUSIJA ZAPADU

Intervencija u Siriji nedopustiva

Rusija je osudila prijetnje EU da će intervenisati u Siriji i tvrdi da opozicija remeti istragu o navodnom hemijskom napadu.

 

"Pozivi koji stižu iz Evrope da se primjeni sila u Siriji su neprihvatljivi", saopšteno je iz Kremlja, koji je ranije pozvao sirijski režim da sarađuje sa UN.

Međutim, šef britanske diplomatije Vilijam Hejg tvrdi da je hemijski napad jedino objašnjenje za povrede koje se vide na žrtvama.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je odgovorilo da je u pitanju montirani materijal, kako kažu, pripremljen prije 21. avgusta kada je došlo do napada.

"Dobijamo sve više materijala koji pokazuje da je ovaj zločin provokativne prirode. Preciznije, postoje izvheštaji na internetu, optužbe režima i materijali o incidentu koji su postavljeni nekoliko sati prije navodnog napada. To znači da je u pitanju monitrana akcija", navodi se u saopštenju ministarstva.

I dok traje diplomatski sukop zapadnih sila s jedne i Rusije i Kine s druge strane, eksperti UN-a čekaju dozvolu da izađu na teren.

Sirijski režim je odbacio optužbe za napad, a francuski šef diplomatije Loran Fabijus je pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje silom ako se dokažu tvrdnje pobunjenika.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније