Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.LJ. ]

12. 02. 2019. 23:13 >> 22:42
1

U JEDNOM PAKETU

Mađarska prodaje sve svoje lovce MiG-29

Ministarstvo odbrane Mađarske odlučilo je da aukcijski proda sve svoje lovce MiG-29.

 

 

Kako prenose mađarski mediji, na dobošu će se naći sve letjelice sovjetske proizvodnje, koje nisu u operativnoj upotrebi od 2010. godine.

Kako navodi portal nepszava.hu, sve letjelice se prodaju u jednom paketu. Zainteresovani kupci mogu da pazare ukupno 19 lovaca, od kojih su neki djelimično razmontirani. U paketu je 20 motora i još 300 drugih djelova avionske opreme, uključujući i avio topove.

Kako navode mediji iz Budimpešte, početna cijena paketa je 2,8 milijarde forinti - oko 10 miliona dolara.

Međutim, prodaja ima jednu začkoljicu - potrebno je odobrenje ruskih vlasti.

Zaintresovani kupci, koji već u svooj flotimaju avione Mig 29, mogu dobro da pazare. Ako se ne računaju rezervni djelovi, cijena jednog lovac je oko 300.000 dolara.

Podsjećamo, MiG-29 je sovjetski višenamenski nadzvučni lovac četvrte generacije. Uveden je u eksploataciju 1983. godine. Mađarska je 1993. dobila 28 aviona ovog tipa. Poslije 15 godina eksplotacije, 2008. urađen remont trinaest letjelica.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније