Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

12. 02. 2019. 20:39 >> 20:07

TRAMP SAOPŠTIO

Moguće odgađanje uvođenja carina Kini

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da bi mogao Kini da odobri dodatno odgađanje za uvođenje novih carina ako pregovori sa Pekingom o trgovinskom sporu dvije zemlje budu ostvarili dovoljno napretka.

Tramp je rekao za vrijeme sastanka sa svojim minstrima da bi mogao da odobri određeno odlgađanje ukoliko su pregovori zaista blizu pravog sporazuma. On je ipak dodao da uopšteno govoreći nije za to.

SAD su dale rok Kini do 1. marta da dođe do dogovora oko trgovinskog spora između dvije zemlje prije nego što počnu da sprovode odluku o podizanju carina sa 10 na 25 odsto na uvezene kineske prozvode u vrijednosti od 200 milijardi dolara.

Tramp je rekao da se pregovori, koji su u toku, dobro odvijaju.

Delegacija visokih američkih funkcionera sastaje se sa svojim kineskim kolegama da pripremi teren za pregovore glavnih pregovarača dvije zemlje Roberta Lajtizera i Liu Hea, u glavnom gradu Kine, Pekingu, u četvrtak i petak. Tramp je takođe podsjetio da planira da se sastane sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom da razgovara o tačkama oko kojih u grupnim pregovorima nijesu uspjeli da se saglase.

Pregovori se vode oko uspostavljanja ravnoteže u trgovinskoj razmjeni, ali i o strukturnim reformama kao što je prekid prisilnog transfera tehnologije od strane Kine i njeno nepoštovanje intelektualne svojine. Amerikanci takođe insistiraju na potrebi da se uspostavi mehanizam za provjeru primjene mogućeg sporazuma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније