Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

12. 02. 2019. 23:05 >> 22:42

KRITIKOVAO "SPORAZUM VIJEKA"

Lavrov: Plan SAD da uključi palestinsku državu

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je danas kritikovao izraelsko-palestinski mirovni plan na kome radi administracija predsjednika SAD Donalda Trampa, ocijenivši da će osujetiti sva dosadašnja dostignuća Palestinaca na Bliskom istoku.

Lavrov je govoreći u Moskvi na sastanku sa predstavnicima palestinskih frakcija, uključujući Fatah i Hamas, rekao da Trampov takozvani „sporazum vijeka“, plan koji još nije predstavljen, ne predviđa palestinsku državu s istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom, prenijeli su izraelski mediji.

„Sjedinjene Američke Države predlažu ili namjerno guraju naprijed nove pristupe za rješenje problema. Obećavaju da će predložiti takozvani sporazum vijeka već više od dve godine“, rekao je Lavrov na sastanku koji je počeo u ponedjeljak u Moskvi u cilju da se doprinese ujedinjenju različitih palestinskih pokreta i organizacija.

On je objasnio da je Rusija „ kao većina zemalja u svijetu potpuno posvećana kriterijumu za rješenje palestinskog pitanja, koje dolazi kroz rezolucije Savjeta bezbjednosti, Generalnu skupštinu UN i Arapsku mirovnu incijativu“.

Ruski diplomata je rekao da Moskva vidi palestinsko jedinstvo kao apsolutni prioritet za svaki napredak u izraelsko-palestinskim mirovnim pregovorima. Palestinski lideri su ranije govorili da nijedna inicijativa koja ne predviđa palestinsku državu zasnovanu na granicama prije rata 1967.  sa istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom neće uspjeti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније