Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

13. 02. 2019. 23:37   >>  23:02

AMERIČKI GENERAL

Sjeverna Koreja ne ograničava nuklearni program

Visoki zvaničnik američke vojske general Robert Abrams, izjavio je da nije vidio nijednu aktivnost Sjeverne Koreje na ograničenju programa nuklearnog naoružanja, od junskog samita predsjednika SAD-a Donalda Trampa i sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.

Abrams je svjedočio pred Odborom Senata za oružane snage, uoči drugog samita Trampa i Kima u Hanoju krajem februara.

SAD se nadaju da će Sjeverna Koreja odustati od nuklearnog oružja u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija.

Abrams je drugi samit nazvao "pozitivnim znakom nastavljenog dijaloga", ali je dodao da američka vojska nije primjetila nijednu aktivnost Sjeverne Koreje koja je u skladu s težnjom ka denuklearizaciji.

On je naveo da je došlo do smanjenja tenzija duž demilitarizovane zone između dvije Koreje, ali je dodao da je u vojnim sposobnostima Sjeverne Koreje bilo "malo do nimalo promjena koje je moguće potvrditi".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније