Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 08. 2013. 17:25   >>  17:27

HILJADE NA ULICAMA

Demonstranti izašli na egipatske trgove

Ulice i trgove u 28 egipatskih gradova preplavile su hiljade građana Egipta, koji se protive vojnom udaru i masakrima snaga sigurnosti u proteklom periodu.

Protivnici vojnog udara u Egiptu započeli su proteste pod nazivom „Petak za šehide“. Iz 28 gradova zemlje, među kojima je i glavni grad Kairo, demonstranti šalju poruke i slogane protiv privremene vojne vlasti i krvoprolića koje su egipatske snage sigurnosti počinile u proteklom kriznom periodu, javlja Anadolija.

Prema prvim saznanjima, i trgove Aleksandrije, Asvana, Asjuta, Suvejsua, Islailiji, Port Saidu, Luksura i u drugim mjestima su već preplavile hiljade demonstranata.

Takođe, i Egipćani u gradu Al Arišu na Sinajskom poluostrvu su blokirali ulice i mirnim demonstracijama izražavaju svoje neslaganje sa političkom i sigurnosnom situacijom u zemlji.

Egipatska vojska je ovom prilikom blokirala saobraćaj oko Trga Tahrir u Kairu. Pojačane mjere sigurnosti preduzete se i na Trgu Rabiatul Adevije, kao i u blizini stranih diplomatskih misija u Kairu i Aleksandriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније