Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

13. 02. 2019. 22:42   >>  22:10

IRAN

Bombaški napad na Revolucionarnu gardu

Najmanje 20 pripadnika iranske elitne Revolucionarne garde je danas poginulo a 20 je povrijeđeno u samoubilačkom napadu na njihov autobus na jugoistoku Irana, prenijeli su državni mediji.

Još uvijek niko nije preuzeo odgovornost za napad, koji se odigrao istog dana kao i konferencija u Varšavi, pod pokroviteljstvom SAD. Tema te konferencije je ono što Vašington naziva zloćudnim iranskim uticajem na Bliskom istoku. Takođe, Iran je prije dva dana obilježio 40. godišnjicu Islamske revolucije 1979.

Državna agencija IRNA je izvijestila o napadu u provinciji Sistan i Baludžistan.

Ta provincija se nalazi na važnoj trasi za šverc opijuma i bila je poprište povremenih sukoba iranskih snaga i baldžistanskih separatista, kao i švercera droge.

Revolucionarna garda je važan ekonomski i vojni faktor u Iranu, a odgovorna je samo vrhovnom vođi zemlje, ajatolahu Aliju Hamneiju.

Iako umiješan u ratove u Siriji i Iraku, Iran je u najvećoj mjeri izbjegao veća krvoprolića. Ipak, relativno su česti teroristički napadi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније