Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

14. 02. 2019. 08:07 >> 07:47
1

U 2021.

Evropski Erbas prestaje proizvodnju aviona A380

Evropski proizvođač aviona Erbas najavio je danas da će prestati proizvodnju svog superdžambo aviona A380 u 2021. godini zbog teškoća da proda taj model najvećeg putničkog aviona na svijetu.

Erbas je u saopštenju danas naveo da je aviokompanija Emirejts smanjila svoje narudžbine za ovu letjelicu i kao rezultat nema mnogo narudžbina za A380 koje treba ispuniti i prema tome nema osnova za održavanje proizvodnje.

Ova odluka je podstrek za rivalski Boing i veliki udarac za Erbas.

Evropski proizvođač aviona se nadao da će model A380 potisnuti Boingov 747 i racionalizovati putovanja avionom kako više ljudi budu koristili avionski prevoz.

Umjesto toga aviokomanije su se pokazale vrlo oprezne u nabavci tog skupog aviona, toliko ogromnog da su aerodromi morali da grade nove piste i modifikuju terminale da bi ga primili. Avion na dva nivoa je počeo da leti 2008. godine i može da primi više od 500 putnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније