Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

14. 02. 2019. 19:45 >> 19:12

VRATILA SE U ŠTOKHOLM

Ambasadorka Švedske u Pekingu pod istragom

Ambasada Švedske u Kini saopštila je da je njen ambasador Ana Lindsted pod internom istragom.

 

Ambasada je objavila da se ona vratila u Štokholm radi sastanka sa zvaničnicima Ministarstva spoljnih poslova. Napomenuto je da nije riječ o krivičnoj istrazi.

Lindstedova je napustila Peking juče, navodi Ambasada, koja nije objavila više detalja, prenio je AP.

Njen odlazak uslijedio je nakon što je Angela Gui, kćerka privedenog švedskog izdavača Guija Minhaja, objavila detalje o "čudnom" sastanku sa parom kineskih biznismena koji je ugovorila Lindstedova. Ona je napisala da su joj biznismeni prijetili nakon što su joj ponudili pomoć u oslobađanju njenog oca iz zatvora u Kini.

Gui Minhaj, naturalizovani švedski državljanin, je suvlasnik izdvačke kuće iz Hong Konga, koja prodaje knjige sa glasinama o kineskim liderima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније