Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

15. 02. 2019. 11:17 >> 10:50

ODLUKA PREMIJERA

Prijevremeni izbori u Španiji

Španski premijer Pedro Sančes raspisao je danas vanredne izbore za 28. april nakon što parlament nije usvojio predloženi budžet.

Sančes je datum izbora novinarima saopštio poslije sastanka vlade.

Izbori, treći za manje od četiri godine, novi su znak sve podjeljenije političke scene na kojoj je glavna tema težnja Katalonije za nezavisnošću.

Sančes, već pod pritiskom u sopstvenoj Socijalističkoj partiji da skrati mandat, ove nedjelje je izgubio ionako slabu podršku u parlamentu pošto su poslanici katalonskih separatističkih stranaka, koji su omogučili njegov izbor za premijera manjinske vlade, sa opozicijom glasali protiv predloga budžeta za 2019.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније