Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

15. 02. 2019. 14:23   >>  13:52

ZBOG PROTIVLJENJA POLITIČARA

Amazon odustao od izgradnje sjedišta u Njujorku

Kompanija Amazon odustala je od izgradnje sjedišta u Njujorku poslije žestokog protivljenja političara gnevnih zbog poreskih olakšica od oko tri milijarde dolara i antisindikalnog stava te firme.

Taj potez neće teško pogoditi grad s milionima radnih mjesta i razvijenom ekonomijom, ali stručnjaci navode da bi odluka giganta u elektronskoj trgovini, koji je obećao otvaranje 25.000 radnih mjesta, mogla da utiče na druge kompanije koje razmišljaju da se presele u Njujork ili da tu prošire svoje poslovanje.

Amazon je u novembru izabrao Njujork i Kristal Siti u saveznoj državi Virdžinija, poslije jednogodišnjeg procesa, u kojem je 230 američkih gradova bilo u konkurenciji za drugo sjedište kompanije iz Sijetla.

Gradnačelnik Njujorka Bil de Blazio i guverner Endrju Kuomo ocijenili su taj izbor kao do sada najveću korist za naglo rastuću ekonomiju grada i kazali da će odluka donijeti milijarde dolara za unapređenje saobraćaja, škola i stanovanja.

Međutim, ubrzo se javila opozicija, kada su detalji počeli da se pojavljuju.

Kritičari su se žalili zbog olakšica ponuđenih Amazonu i kritikovali neke uslove sporazuma, kao što je zahtjev kompanije da ima pristup heliodromu. Neki su pozvali da sporazum bude ponovo ispregovaran ili odbačen u cjelosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније