Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

16. 02. 2019. 12:24   >>  11:52 2

ERDOGAN PORUČIO

Turska ne odustaje od kupovine ruskog S-400

Turska neće odustati od kupovine raketnog sistema odbrane S-400 od Rusije, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Rojters navodi da se Erdogan obratio dan nakon isteka roka Turskoj da odgovori na ponudu SAD-a.

Turska, koja je članica NATO-a, u više je navrata saopštila da je posvećena kupovini S-400, uprkos brojnim upozorenjima SAD-a da taj sistem ne može da se integriše u sistem raketne odbrane NATO-a.

Američki zvaničnici dali su Turskoj neformalni rok do 15. februara, da se izjasni o američkoj ponudi. Kako podsjeća Rojters, to znači da je američka ponuda Turskoj o kupovini američkog sistema "Pejtriot", vrijedna 3,5 milijardi dolara, propala.

Agencija dodaje da bi ova odluka Turske takođe mogla da ugrozi i moguću kupovinu američkih lovaca "F-35" i izazove američke sankcije.

"Napravili smo dogovor sa Rusijom po pitanju S-400 i ne dolazi u obzir da to poništimo. To je završeno", rekao je Erdogan na samitu u Sočiju.

Prema njegovim riječima, Turska je razmatrala kupovinu "Pejtriota", ali je bilo problema o proizvodnji i isporuci sa zvaničnim Vašigtonom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније