Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 02. 2019. 22:14   >>  21:42

NAVELI PRIORITETE

Makron i Putin razgovarali o situaciji u Siriji

Predsjednici Francuske i Rusije, Emanuel Makron i Vladimir Putin, razgovarali su o "sve lošijoj situaciji" u Siriji i o "značajnim rizicima za regionalnu i međunarodnu bezbjednost", saopštila je večeras Jelisejska palata.

Francuski predsjednik je ruskom kolegi rekao da su nastavak borbe protiv džihadista Islamske države, zaštita civila i potpuni pristup humanitarne pomoć prioriteti u Siriji, naveo je Makronov kabinet i dodao da francusko-ruska koordinacija u Siriji treba da omogući napredak u postizanju tih prioriteta.

"Situacija u Siriji ostaje veoma loša, sa značajnim rizicima za regionalnu i međunarodnu bezbjednost", ocijenila je Jelisejska palata ne navodeći šta je Putin rekao.

Arapsko-kurdska koalicija, uz podršku međunarodne koalicije predvođene SAD, bori se protiv džihadista na istoku Sirije, njihovom posljednjem malom uporištu.

Prisustvo brojnih civila usporava napredovanje arapsko-kurdske koalicije, dok je predsjednik SAD Donald Tramp rekao da će uskoro biti izdato saopštenje o neposrednom kraju "kalifata" koji je Islamska prije nekoliko godina proglasila u Siriji i Iraku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније