Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

17. 02. 2019. 09:52   >>  09:20

KONZERVATIVCIMA PISMO

Mej će uskoro razgovarati sa liderima zemalja EU

Britanska premijerka Tereza Mej, razgovaraće narednih dana sa liderima svih zemalja članica Evropske unije (EU), a uputila je i pismo poslanicima Konzervativne stranke u kojem ih poziva na jedinstvo o Bregzitu.

U pismu, čije je djelove prenijela kasno sinoć britanska vlada, premijerka poziva svoju stranku da "prevaziđe nesuglasice". Konzervativci su pozvani da "žrtvuju svoje lične želje u korist viših nacionalnih interesa", navodi se u pismu.

Britanski parlament je odbio njenu strategiju o istupanju Velike Britanije iz EU, a premijerka u pismu smatra to odbijanje kao razočaravajuće. Dodala je da će i dalje tražiti izmjene djelova sporazuma o Bregzitu.

Velika Britanija 29. marta napušta članstvo u EU. Premijerka pokušava da ponovo pregovara o sporazumu koji su 27. novembra postigli London i Brisel, što EU odbija.

Unija je međutim otvorena za razgovore o političkoj deklaraciji, koja postavlja temelje budućih odnosa Londona i Brisela. Ta deklaracija je usvojena istog dana kad i sporazum o Bregzitu. Zvanični Unije su naveli, da još čekaju "konkretne i realne" prijedloge iz Londona, ali odbijaju ponovne pregovore o sporazumu.

Kako je ranije najavljeno, naredne sedmice u Briselu će boraviti britanski ministar za Bregzit Stiven Barkli i lider britanske opozicione Laburističke stranke Džeremi Korbin, koji će razgovarati sa evropskim pregovaračem Mišelom Barnijeom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније