Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

18. 02. 2019. 11:03 >> 10:31
5

NJEMCI SKEPTIČNI

Vraćanje džihadista iz Sirije biće izuzetno teško

Šef njemačke diplomatije Hajko Mas ocijenio je danas kao "izuzetno teško" trenutno vraćanje evropskih džihadista iz Sirije, kao što je to zatražio američki predsjednik Donald Tramp.

"Vraćanje bi jedino bilo moguće ako možemo da garantujemo da će te osobe biti odmah odvedene na sud ili u pritvor", rekao je Mas za njemačku televiziju ARD.

Prema njegovim riječima, za vraćanje džihadista su neophodni dodatni podaci pravosudnih organa, što za sada nije slučaj.

"Berlin će se konsultovati s Parizom i Londonom o toj proceduri", rekao je Mas.

To pitanje će danas biti na dnevnom redu sastanka šefova diplomatija Evropske unije koji će razgovarati o situaciji u Siriji, Ukrajini i Venecueli.

Tramp je juče pozvao Evropljane da vrate svoje državljane, koji su se u Siriji pridružili Islamskoj državi.

Procjenjuje se da će Islamska država uskoro biti u potpunosti poražena u Siriji, ali se još ne zna mnogo toga o sudbini stranih džihadista koje su uhvatili i zatvorili pripadnici arapsko-kurdske koalicije koja se na terenu bori protiv ekstremista.

U kampovima te koalicije se nalaze Francuzi, Njemci, Irci, Italijani, Englezi i Kanađani. Muškarci su odvedeni u zatvore, dok su žene i djeca u kampovima za raseljena lica.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније