Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

18. 02. 2019. 18:20   >>  17:54 2

HANT TVRDI

"Uskoro dogovor o Bregzitu"

Šef britanske diplomatije Džeremi Hant, izjavio je u Briselu, da su razgovori o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) u "ključnoj, završnoj fazi" i dodao da bi dogovor mogao da bude postignut prije zvaničnog odlaska, predviđenog 29. marta, javila je agencija AP.

"Postoji rješenje. Znamo kako bismo mogli da dobijemo većinu u (britanskom) parlamentu", rekao je Hant koji se nalazi u Briselu na sastanku šefova diplomatije EU posvećenom situaciji u Siriji, Ukrajini i Venecueli.

Britanski ministar za Bregzit Stiven Barkli, danas će u Briselu razgovarati sa evropskim pregovaračem Mišelom Barnijeom o istupanju Velike Britanije iz članstva u EU. Barnije bi u četvrtak trebalo da razgovara i sa liderom britanske opozicione Laburističke stranke Džeremijem Korbinom.

Britanska premijerka Tereza Mej, čiju je strategiju za Bregzit britanski parlament odbacio prošle nedelje, mogla bi takođe da ide uskoro u Briselu, ali njen dolazak još nije potvrđen.

Premijerka je nedavno uputila pismo poslanicima svoje Konzervativne stranke, u kojem navodi da će narednih dana razgovarati sa liderima svih zemalja članica EU, javila je agencija Frans pres.

Tereza Mej pokušava da dobije izmjene dijela sporazuma koji se odnosi na takozvanu bezbjednosnu mrežu (backstop), kojim se izbjegava tvrda granica između Irske i britanske pokrajine Sjeverne Irske.

Britanski poslanici su odbili sporazum postignut između Londona i Brisela, tražeći izmjene tog dijela dogovora, ali je EU saopštila da novih pregovora ne može da bude jer je postignut najbolji mogući dogovor.

Strahuje se da bi Velika Britanija mogla da ode iz Unije bez konačnog dogovora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније