Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

19. 02. 2019. 09:02 >> 08:30

MADURO NAJAVIO

Dolazak 300 tona humanitarne pomoći iz Rusije

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da sutra stiže 300 tona humanitarne pomoći iz Rusije i ponovio da se protivi da u zemlju uđe američka pomoć u hrani i ljekovima koju traži opozicija.

"U srijedu će 300 tona humanitarne pomoći doći iz Rusije", rekao je Maduro i dodao da su u pitanju prvenstveno "veoma skupi ljekovi".

Socijalistički predsjednik je još jednom ocijenio kao "politički šou program" i "zamku" američku pomoć koju traži lider opozicije, samoproglašeni privremeni predsjednik Venecuele Huan Gvaido.

Maduro je rekao da će doći pomoć i iz Kine, Turske i drugih zemalja, kao i od UN.

Prema njegovima, pomoć iz Rusije stiže u narednim danima i da je generalno humanitarna pomoć koja će biti poslata u Venecuelu biti uz posredovanje UN.

Gvaido je sa svoje strane rekao da na granicu s Kolumbijom stiže američka humanitarna pomoć koja treba "po svaku cijenu" 23. februara da uđe u zemlju. Nekoliko hiljada dobrovoljaca se prijavilo da pomogne.

U Venecueli koja se suočava s najgorom političkom i ekonomskom krizom, vlada nestašica osnovih namirnica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније