Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

19. 02. 2019. 09:13   >>  08:41

NJEMAČKA ŽELJEZNICA

Zbog kašnjenja vozova isplatili odštetu od 53,6 miliona €

Njemačka željeznica (DB) platila je prošle godine ukupno 53,6 miliona eura obeštećenja putnicima zbog kašnjenja.

 

To je za jednu trećinu više nego prije dvije godine, a razlog je što je svaki četvrti voz na međunarodnoj liniji kasnio. Ko se prošle godine žalio zbog kašnjenja, dobio je u prosjeku oko 20 eura, što je za euro više nego prije dvije godine.

Svoje pravo na žalbu iskoristilo je 2,7 miliona putnika.

DB je najavljivala da će smanjiti stopu kašnjenja vozova, jer je 2017. gotovo svaki peti međunarodni voz kasnio, a prošle godine to je bilo čak svaki četvrti, što je rekordno loša vrijednost od 2015. godine.

Pored toga, prošle godine je 10 vozova dnevno otkazivano, a tokom čitave godine 3.500 vozova nije krenulo sa polazne stanice.

Kao razlog za toliki broj kašnjenja, DB navodi "brojne eksterne uticaje", prije svega vremenske prilike.

Pominje se i štrajk upozorenja u decembru, kao i zatvaranje pruge nakon požara u vozu u oktobru.

Ministar saobraćaja Andreas Šojer je ljut na DB i poručuje da je Njemačkoj potrebna "željeznica svojih građana" koja zaslužuje to ime, a to znači da postaje tačnija i da pruža bolji servis, prenosi njemački dnevnik "Bild".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније