Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B. [ Mina ]

19. 02. 2019. 23:41 >> 07:47
3

ŠVAJCARSKA

Suditi militantima ISIL-a na licu mjesta

Švajcarska se zalaže za opciju suđenja na licu mjesta onima koji su se borili za Islamsku državu (ISIL), umjesto repatrijacije u zemlju u kojoj imaju državljanstvo, rekla je ministarka pravde Švajcarske Karin Keler Suter.

"Za mene je prioritet bezbjednost populacije Švajcarske. Da li možemo da ugrozimo Švajcarce tako što ćemo primiti nazad ljude koji su svojom voljom otišli da se bore u ratovima u Siriji i Iraku?", rekla je ona za švajcarsku mrežu RTS.

Ona je naglasila da je prikupljanje dokaza i pokretanje normalne procedure dovoljno teško na licu mjesta, a kamoli tek za švajcarske sudove da sude o nečemu što se dogodilo u Siriji.

"Ja bih više voljela da im se sudi na licu mjesta", rekla je ona.

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) rekao je 17. februara da evropske države moraju da učine više da prime nazad borce "Islamske države" ili će Amerikanci biti prisiljeni da ih oslobode.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније