Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.P. ]

20. 02. 2019. 10:33   >>  10:01 1

ODGOVOR NA OPTUŽBE

Junker traži isključenje Orbanove stranke

Stranka mađarskog premijera Viktora Orbana trebalo bi da napusti Evropsku narodnu stranku (EPP), kazao je predsjednik Evropske komisije Žan Pol Junker.

On je uporedio Orbana sa liderkom francuske krajnje desnice Marin Le Pen.

"Oni nijesu glasali za mene. Nije ni krajnja desnica. Sjećam se da je Le Pen rekla "Ne glasam za vas". Na to sam joj rekao "Ne želim vaš glas". Postoje neki glasovi koje ne želite", rekao je Junker, prenosi Rojters.

Oštar komentar, Junker je iznio u Štutgartu, nakon što je mađarska vlada predstavila novi plakat kojim optužuje Junkera i američkog filantropa mađarskog porijekla Džordža Soroša da žele da Mađarsku preplave migrantima, prenosi Rojters.

"Protiv laži ne možete mnogo da učinite", rekao je Junker i dodao da bi Manfred Veber koji je izabran za glavnog kandidata EPP na predstojećim izborima za Evropski parlament (EP), trebalo da se zapita "da li mu treba taj glas".

Kako se navodi, sve su glasniji pozivi da se Fides, zbog svoje oštre protivmigrantske kampanje, izbaci iz EPP-a, grupe koja okuplja stranke hršćanskih demokrata i desnog centra.

Stranka Fides je snažna u Mađarskoj, što znači da će osvojiti veliki broj predstavnika na izborima za EP, zbog čega bi njeno izbacivanje iz EPP oslabilo tu grupu, najjaču u EP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније