Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

20. 02. 2019. 22:40   >>  22:10

MOSKVA POZVALA

Gvaido da pregovara sa Madurom

Rusija je danas pozvala Huana Gvaida, opozicionog vođu koga je pedesetak zemalja priznalo kao prelaznog predsjednika Venecuele da razgovara sa zvaničnim predsjednikom Nikolasom Madurom o nesuglasicma oko isporuke humanitarne pomoći.

 

"Ima predloga na stolu u okviru mehanizma Montevideo koji predlažu inkluzivan dijalog svih političkih snaga u Venecueli. Nadamo se zaista da će šef opozicije Gvaido odgovoriti na njih", rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je rekao da rezultati mogu da se postignu samo kroz dijalog i kompromis i da bi svaka primjena sile samo pogoršala problem. On je izrazio nadu da će oprez prevladati.

Hiljade pristalica opozicije u Venecueli sprema se da krene na granice da bi omogućili ulaz humanitarne pomoći koju su poslali SAD i Brazil i koja je uskladištena na granicama zemlje. Vojska vjerna predsjedniku Venecuele Nikolasu Maduru je saopštila da je riješena da ih u tome spreči.

Ulazak pomoći iz SAD je vrlo osjetljiva tema u Venecueli, iako je zemlja pogođena nestašicama zbog kojih je, prema podacima UN, iz nje otišlo više od dva miliona građana od 2015.

Maduro u humanitarnoj pomoći vidi uvod u američku vojnu intervencije i optužuje Vašington da je odgovoran za nestašice zbog sankcija koje je uveo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније