Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

21. 02. 2019. 09:21 >> 08:49
1

TURSKA OGORČENA

Stav EP o suspenziji pregovora neprihvatljiv

Ankara je danas ocijenila kao "neprihvatljiv" stav spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta koji je pozvao na suspenziju pregovora o članstvu Turske u EU.

Odbor za spoljne poslove EP pozvao je juče Evropsku komisiju i članice da formalno suspenduju pristupne pregovore Turske zbog, kako navode, nepoštovanja ljudskih prava i građanskih sloboda, uticaja na pravosuđe, teritorijalnih sporova sa Kiprom i drugim susjedima.

"Apsolutno je neprihvatljivo da neobavezujući savjetodavni nacrt izvještaja poziva na potpunu suspenziju naših pristupnih pregovora sa EU", rekao je portparol turskog ministarstva spoljnih poslova Hami Aksoj.

On je u saopštenju dodao da Ankara očekuje "neophodne korekcije" nacrta kako bi konačni izvještaj bio realističniji, nepristrasniji.

"Samo takav izvještaj naša zemlja će uzeti u razmatranje", naveo je turski zvaničnik, prenosi Rojters.

Sa druge strane, izvjestilac EU za Tursku objavio je na Tviteru da očekuje da će "većina u EP glasati za suspenziju pristupnh pregovora sa Turskom, kao što je to učinio i spoljnopolitički odbor EP".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније