Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

21. 02. 2019. 12:47   >>  12:16 4

NOVA META

Danijel Ortega na udaru Amerike

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton, na Tviteru je napisao da su dani predsjednika Nikaragve Danijela Ortege odbrojani.

Bolton je spreman, da svoj višedecenijski sukob sa predsjednikom Nikaragve, riješi njegovim odlaskom sa vlasti, ocenjuje Raša tudej.

Bolton je na Tviteru napisao da je "Ortegin režim osudio trojicu lidera farmera na 550 godina zatvora, zbog učešća u protestima 2018. godine, kada su Ortegine policijske snage ubile 300 aktivista".

"Kao što je rekao predsjednik Tramp u ponedjeljak, Ortegini dani su odbrojani i narod Nikaragve će uskoro biti slobodan", istakao je Bolton.

RT podsjeća, da su SAD više puta podržale pobune protiv ljevičarskih vlada u Južnoj i Centralnoj Americi.

Sam Bolton je u novembru pozvao na "rušenje trojke tiranije" - Venecuele, Nikaragve i Kube, tvrdeći da te zemlje predstavljaju "odvratnu kolijevku komunizma na zapadnoj hemisferi".

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније