Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

22. 02. 2019. 11:48 >> 11:19

OPOZICIJA U VENECUELI TVRDI

Madurovu vladu napustilo 11 diplomata u SAD

Vladu predsjednika Nikolasa Madura napustilo je 11 venecuelanskih diplomata u SAD, od kako se lider opozicije Huan Gvaido proglasio za privremenog predsjednika prošlog mjeseca, tvrdi predstavnik venecuelanske opozicije Gustavo Markano.

Markano, viši pomoćnik izaslanika venecuelanske opozicije u Vašingtonu, rekao je novinarima da je diplomatska mreža Madura u SAD prestala da funkcioniše, prenio je Rojters.

On je dodao da opozicija radi na obnovi konzularnih usluga u SAD.

Savjetnik za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD Džon Bolton, saopštio je juče da je vojni ataše Venecuele u UN formalno priznao kao privremenog predsjednika opozicionog lidera Huana Gvaida, pojačavajući time pritisak na predsjednika Nikolasa Madura.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov, sastao se danas u Moskvi sa zamjenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivan Hilom sa kojim je razmotrio trenutnu situaciju u Venecueli i izrazio podršku Rusije ideji nacionalnog dijaloga kako bi se prevazišla kriza u ovoj zemlji.

"Ruska strana je izrazila solidarnost sa prijateljskim venecuelanskim narodom, dajući čvrstu podršku politici vlade Venecuele u cilju sprečavanja destabilizacije u zemlji i podržala ideju da se održi nacionalni dijalog kako bi se prevazišle razlike u venecuelanskom društvu", navelo je rusko ministarstvo u izjavi, prenosi AP.

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro, poručio je danas da će Venecuela zatvoriti granicu sa Brazilom, a da je uskoro moguće da će se slično postupiti i u slučaju granice sa Kolumbijom, pošto je vlada kategorična u odluci da ne dozvoli isporučivanje humanitarne pomoći na teritoriju te zemlje.

On je rekao da humanitarna pomoć koja se nalazi u kolumbijskom gradu Kukuti predstavlja "provokaciju".

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније