Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

22. 02. 2019. 20:09   >>  19:40 2

PORUKA TRAMPU

Zeman ne vidi razlog za američke rakete u Češkoj

Predsjednik Češke Miloš Zeman, odbio je u intervjuu češkim medijima ideju, da se američke rakete razmjeste u Češkoj. Zeman je rekao da se protivi toj ideji, iako razumije strahove Poljaka od Rusije, a američkoj administraciji je poručio da bi bilo bolje "da manje popuje, a više sluša".

"Budimo uviđavni, zato što Poljaci sa Rusijom imaju dugoročno istorijsko negativno iskustvo, nekada bih rekao da je to čak fobija. Tamo to razumijem. U slučaju Češke, za to ne vidim nikakav razlog. Shvatite da je danas svijet još manje bezbjedan nego što je bio, zato što je osim trgovinskog rata između Amerike i Kine, izbio i trgovinski rat između Amerike i Evropske unije", kazao je sinoć Zeman, govoreći o američkim raketama u Evropi u redovnom nedjeljnom intervjuu za privatnu češku TV Barandov.

Predsjednik Zeman, koji je od početka mandata američkog predsjednika Donalda Trampa nastojao da dobije poziv za susret u Bijeloj kući, izgubio je za priželjkivani susret nadu, jer je Tramp u posjetu Vašingtonu početkom marta pozvao, umjesto predsednika Zemana, češkog premijera Andreja Babiša.

"Pošto sam saslušao govor potpredsjednika SAD-a Majka Pensa na konferenciji o bezbjednosti u Minhenu, moja poruka bi bila manje pristojna. Nastojte manje da popujete a više da slušate druge", objasnio je češki predsjednik šta bi bila poruka Češke SAD-u da je on pozvan u Belu kuću.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније