Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

23. 02. 2019. 19:52   >>  19:22 1

GRANICA S KOLUMBIJOM

"Suzavcima" rastjerali građane

Vojska Venecuele danas je rastjerala suzavcem nekoliko desetina ljudi koji su pokušali da pređu most na granici s Kolumbijom u Urenji, na zapadu Venecuele, javila je agencija Frans pres.

Nezadovoljni građani su uzvikivali da žele da idu na posao.

Vlada Venecuele naložila je zatvaranje dijela granice s Kolumbijom kod Kukute, gdje će lider opozicije Huan Gvaido s dobrovoljcima pokušati danas da omogući ulazak američke humanitarne pomoći u zemlju, čemu se protivi predsjednik Nikolas Maduro.

"Zbog ozbiljnih prijetnji kolumbijskih vlasti prema miru i suverenitetu Venecuele, Vlada je donijela odluku o privremenom i potpunom zatvaranju svih mostova koji povezuju dvije zemlje na području Tačire", izjavila je potpredsjednica Venecuele Delsi Rodriges.

Gvaido, koji se proglasio za privremenog predsjednika Venecuele i kojeg su prvo priznale SAD, obećao je da će pomoć danas ući u Venecuelu.

Na granicu već danima pristiže američka humanitarna pomoć, kojoj se Maduro protivi tvrdeći da je to samo izgovor za vojnu intervenciju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније