Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

23. 02. 2019. 23:50 >> 23:19

KAPIJA MILOSTI

Nakon 15 godina otvoreno svetilište u Jerusalimu

Dio svetog mjesta u jerusalimskom starom gradu, koji je bio zatvoren više od 15 godina, na osnovu naredbe izraelskog suda, otvoren je danas za palestinske vjernike, javio je izraelski vojni radio.

Nije odmah bilo jasno ko je naredio da se otvori Kapija milosti, niti šta je uzrok izmene politike.

Izraelski poslanik Arapin Ahmed Tibi posjetio je to mjesto kraj džamije Al-Aksa, označivši otvaranje kao „važan i značajan korak“. On je ocijenio da bi muslimanskoj verskoj upravi Vakf, koja nadgleda to mjesto, “trebalo dati punu kontrolu nad džamijom“, a da se zabrani ulazak jevrejskih naseljenika i izraelskih političara desničara.

U petak su hiljade demonstranata uzvikujući „bog je velik“ krenule ka zatvorenom dijelu za vrijeme molitvi. Izraelska policija je rekla da su se oni poslije toga mirno razišli.

Kapiju milosti su zatvorile izraelske vlasti jer je organizacija koja je njom rukovodila imala veze sa Hamasom, kao i kako bi se zaustavili građevinski radovi Vakfa.

Izraelski zvaničnici vjeruju da su tokom tih radova uništeni antikviteti iz perioda jevrejskog prisustva na tom mjestu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније