Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Mina ]

24. 02. 2019. 23:14   >>  22:41

SVJETSKA BERZA

Cijene dionica porasle zbog SAD i Kine

Cijene dionica na svjetskim berzama ove sedmice su porasle, jer su ulagači optimistični nakon što su Vašington i Peking poručili da trgovinski pregovori dobro napreduju.

"Dow Jones" na Vol stritu ojačao je 0,6 odsto na 26.031 bod, a za toliko je porastao i "S&P" 500, dostigavši 2.792 poena.

"Nasdaq" indeks je skočio 0,7 odsto na 7.527 bodova, prenosi Hrportfolio.

Rast "Dow Jonesa" i "Nasdaqa" već devetu sedmicu uzastopno najviše se zahvaljuje optimizmu ulagača zbog napretka u trgovinskim pregovorima između Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Kine.

Američki predsjednik Donald Trump u petak je kazao da postoje vrlo dobri izgledi da će SAD i Kina postići dogovor o okončanju trgovinskog rata, da je sklon da produži rok za dogovor i nakon 1. marta i da će se uskoro sastati s kineskim predsjednikom Ksi Đinpingom.

To je podstaklo nadu ulagača da će se izbjeći nastavak trgovinskog rata koji su vodile dvije strane u posljednjih sedam mjeseci, uvodeći jedna drugoj uvozne carine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније