Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.P. ]

25. 02. 2019. 10:02 >> 09:30

U JERUSALIMU

Oslobođena dva palestinska vjerska zvaničnika

Izraelska policija oslobodila je dva palestinska vjerska zvaničnika, nakon što ih je uhapsila zbog nedavnih protesta Palestinaca kraj džamije Al-Aksa u Jerusalimu.

Šeik Abdulazim Salhab, starješina Islamske uprave koja nadgleda muslimanska sveta mjesta u Jerusalimu i šeik Nadžeh Bkerat uhapšeni su u svojim domovima.

Njihov advokat Muhamed Mahmud potvrdio je da su pušteni, ali je rekao da im je zabranjeno da sedam dana ulaze u džamiju Al-Aksa.

Pritvaranje su osudili Palestinska uprava i Jordan koji je postavio starješinu i zaštitnik je islamskih svetih mjesta u Jerusalimu.

Hapšenju su prethodili palestinski protesti na djelu svetilišta koji je zatvoren na osnovu naredbe izraelskog suda još 2003. godine. Odluka o zatvaranju je donijeta jer je za to mjesto bila nadležna organizacija za koju se vjerovalo da je povezana s islamskim ekstremistima, prenio je AP.

U noći između četvrtka i petka izraelska polcija je uhapsila desetine Palestinaca u istočnom Jerusalimu kako bi spriječila proteste.

Al-Aksa je treća džamija po značaju u islamu. Mjesto na kojem se nalazi, Jevreji zovu Brdo hrama, jer su se tamo nekada nalazli drevni jevrejski hramovi. Ono je najsvetije u judaizmu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније